DAG 3 VAN DE HART BEWUSTZIJN CHALLENGE

“Everything is energy and that’s all there is to it. Match the frequency of the reality you want and you cannot help but get that reality. It can be no other way. This is not philosophy. This is physics.”

Einstein

In dag 3 gaan we werken aan het verzenden en ontvangen van de juiste zoektermen met je hart.

In les 1 hebben we geleerd dat het hart een krachtige ontvanger en zender is van signalen. Het magnetisch veld van het hart is immers minimaal 100 keer zo krachtig is als het magnetisch veld van de hersenen. In les twee heb je geleerd dat ademhaling de sleutel is tot een goede verbinding. De vraag is nu hoe je de juiste zoektermen gebruikt om de informatie te verzenden en te ontvangen die jij ook wil ontvangen en verzenden. Het antwoord is dat je dit doet met je gevoel.

Waar voel je mee? Voelen doe je niet met je hoofd. Voelen doe je met je lichaam. Probeer maar eens liefde te voelen met alleen je hersenen. Dit is onmogelijk. Je hersenen zijn voor veel dingen goed, maar niet als het gaat om voelen. Gevoelens beleef je in je lichaam, in je hart en in je buik. Als het gaat over de communicatie met het onzichtbare is je gevoel vele malen krachtiger dan je verstand. Nogmaals het magnetisch veld van je hart is minimaal 100 keer sterker dan dat van je hersenen. Met alleen goed of positief denken leg je het dus ruimschoots af tegen een tegenovergesteld gevoel.

De eerste vraag die jij je moet stellen, is welk gevoel jij wil verzenden en ontvangen. Ik noem dit intentie. Intentie is het besluit dat voorafgaat aan een houding, handeling en/of gedrag. Met welke intentie gedraag jij je, doe je dingen en neem je beslissingen. Het mooie aan het hart is dat je het niet voor de gek kan houden. Dus je kunt wel beslissen voor jezelf dat je liefde wil verzenden en ontvangen, maar als je dit gevoel niet daadwerkelijk voelt, en de intentie enkel bestaat op het intellectuele niveau, zal deze boodschap niet worden verzonden door het krachtige magnetische veld van het hart.

Voelen is dus de sleutel voor een effectieve communicatie met het veld, de energie, God, frequenties, informatie, trillingen, ons hogere zelf et cetera.

Het is dus van belang om een gevoel te kiezen dat je ook daadwerkelijk in je draagt. Voorbeelden van krachtige positieve intenties zijn: liefde, dankbaarheid, dienstbaarheid, compassie, waardering. Vanzelfsprekend kan je ook krachtige negatieve intenties hebben, zoals haat, boosheid, frustratie. Ik ga er echter vanuit dat niemand echt bewust meer van deze gevoelens in zijn leven wil manifesteren.

Een makkelijke intentie om mee te beginnen is het gevoel van dankbaarheid. Iedereen is wel dankbaar voor iets of iemand in zijn leven. Dit gevoel van dankbaarheid voor iets of iemand kun je dus oproepen en echt voelen. Het is niet voor niets dat de grote wijsgeren het gevoel van dankbaarheid typeren als de weg naar meer vervulling in je leven.

“That which is false troubles the heart, but truth brings joyous tranquility. Today, let us swim wildly, joyously in gratitude. Wear gratitude like a cloak and it will feed every corner of your life. Thankfulness brings you to the place where the beloved lives.”

Rumi

“It is through gratitude for the present moment that the spiritual dimension of life opens up.”

Eckhart Tolle

Waarom is een oprechte intentie zo belangrijk. Niet enkel verzend je op deze wijze informatie naar het onzichtbare, maar je geeft ook aan welke informatie je wil terug ontvangen. Heb je weleens een gezocht naar bijvoorbeeld een nieuwe auto op het internet? Is het je opgevallen dat je vervolgens nog weken lang advertenties te zien krijgt van autodealers? Dit fenomeen heet retargeting. In de communicatie met het onzichtbare werkt het precies hetzelfde. Wat je uitzendt, krijg je ook weer terug. Dit fenomeen wordt ook wel beschreven als de wet van de aantrekkingskracht. Belangrijk om je hierbij te beseffen, is dat niet je gedachten het sterkste magnetische veld produceren, maar je gevoel. Het gaat dus om het gevoel dat je uitzendt.

De oefening van dag 3 van de Hart Bewustzijn Challenge is dat je een intentie neerzet aan het begin van je dag en je vanuit deze intentie de hele dag handelt, je er jouw gedrag op afstelt en je beslissingen neemt in overeenstemming met deze intentie. Het mag elke intentie zijn. Ik adviseer je echter om een intentie te nemen die je ook echt kan oproepen en voelen. Dankbaarheid is een mooie intentie om mee te beginnen, omdat, zoals ik al naar voren bracht, iedereen wel iets of iemand heeft om dankbaar voor te zijn. Roep het gevoel de hele dag op en ervaar ook bewust alle dingen om dankbaar voor te zijn. Zoals een lekker bed, de wind die je gezicht streelt, een lekker kopje koffie, een glas verfrissend water, de smaak van je voedsel, een mooie bloem, een goed gesprek et cetera. Als je bewust werkt met je intentie zul je bemerken dat er een overvloed is aan dingen, gebeurtenissen en mensen om dankbaar voor te zijn. Denk hierbij ook aan het optimaal houden van jouw verbinding met het onzichtbare. Dus blijf de ademhalingsoefening, zoals beschreven in dag 2 van de Hart Bewustzijn Challenge, toepassen. Je kunt deze ademhalingsoefening ook in combinatie gebruiken met jouw intentie. Bij de ademhalingsoefening visualiseer jij je dat je het gevoel inademt en het gevoel ook weer uitademt. Zo verzend je optimaal de zoektermen die jij wil uitzenden en ook weer terug wil ontvangen.