Training persoonlijke en sociale coherentie voor bedrijven en organisaties.

Uit het rapport van Deloitte van 2018 Global Human Capital Trends, the rise of the social enterprise, blijkt dat de nieuwe onderneming een sociale onderneming is. Dit is een organisatie die de missie van omzetgroei en het maken van winst combineert met de noodzaak om de belangen van haar omgeving en mensen te respecteren en te ondersteunen. Dit omvat luisteren naar, investeren in en actief managen van trends die de wereld van vandaag vormen. Het is een organisatie die verantwoordelijkheid draagt ​​(zowel binnen als buiten de organisatie), die als voorbeeld dient voor anderen en een hoge mate van samenwerking op elk niveau van de organisatie bevordert.

Voor wie?

Voor elke ondernemer en organisatie die weet dat het succes van een onderneming/organisatie afhankelijk is van de verbinding die hij kan maken met zijn klant, zijn personeel en met de samenleving.

Waarom?

Uit een recent onderzoek van het onafhankelijke adviesbureau Berenschot blijkt dat werknemers waardering, zingeving en respect voor het werk dat ze doen belangrijker vinden dan het salaris. Verbinding van de werknemer met de onderneming, zijn werk en zijn collega’s zijn derhalve belangrijke aandachtspunten. Dit blijkt ook uit het rapport van Deloitte van 2018 Global Human Capital Trends, waarin naar voren wordt gebracht dat het aanbieden van programma’s op het gebied van persoonlijke ontwikkeling  (gericht op het psychische, mentale, spirituele en financiële vlak) aan het personeel een verantwoordelijkheid is geworden van de werkgever alsmede een strategie is om de productiviteit, betrokkenheid en verbondenheid van de werknemer te consolideren. Voorts blijkt dat ondernemers wendbaarheid met stip op nummer 1 zetten voor 2019. Een wendbare organisatie kan echter niet bestaan zonder wendbaar personeel.

Wat?

Deze training bestaat uit 1 dag. In de ochtend wordt de fysiologie en wetenschap over het hart behandeld. Voorts wordt de deelnemers geleerd hoe ze zelf coherent kunnen worden. Coherent betekent dat er balans is in het autonome zenuwstelsel, waardoor meer dan 1400 fysiologische processen optimaal verlopen. In het middagdeel wordt de deelnemers geleerd hoe ze samen coherent kunnen worden en hoe ze dat in kunnen zetten ten behoeve van het bedrijf en organisatie. De hele dag wordt geoefend met de Inner Balance Trainer. Dit is een mobiel biofeedback apparaat dat je kunt gebruiken op je telefoon via een app. De Inner Balance Trainer geeft je via het scherm van je telefoon gelijk duidelijkheid over hoe je je voelt en de mogelijkheid tot een trainingssessie. Dit jaar heeft HeartMath een nieuwe app uitgebracht, welke ook gebruikt kan worden met de Inner Balance Trainer, waarmee de coherentie van een gehele groep kan worden bekeken en gemeten.

Afbeelding afkomstig van HeartMath Benelux

De HeartMath methodiek is in staat om het prestatievermogen van individuen en groepen sterk te verbeteren. De programma’s hebben zich ruimschoots bewezen bij vele bedrijven zoals Boeing, Hewlett-Packard, Shell en BP. Wereldwijd zijn er meer dan dertigduizend managers in getraind. In Nederland zijn inmiddels trainingen verzorgd voor o.a. Unilever, Shell, Philips, DSM, RABO, ABN-AMRO, Deloitte, de Politie, de Politieacademie, PWC, Ministerie van Economische zaken, Hamelink & van den Tooren, RWS en de Nederlandse Spoorwegen.

Bij alle klanten is het HeartMath programma er in geslaagd duidelijke verbeteringen te laten zien in een breed spectrum van key performance indicatoren zoals: moraal, individuele prestatie, ziekteverzuim, hormoonbalans, bloeddruk en HRV.

De HeartMath technieken maken zichtbaar dat emoties en intenties niet alleen van invloed zijn op jezelf, maar ook van invloed zijn op het welbevinden van de mensen om je heen. Met sociale coherentie kan aan de samenwerking in groepen bewust een positieve draai worden gegeven. Samen coherent worden, zorgt voor een sterke teamgeest, creatieve oplossingen, kwalitatieve interactie en werkelijke zorg voor elkaar.

Het programma is gebaseerd op jarenlang onderzoek van het HeartMath instituut in samenwerking met neurologen en cardiologen van verschillende universiteiten. Met behulp van ontwikkelde technieken en het speciale bio-feedback systeem kunnen gezondheid en prestatievermogen van een individu en de groep sterk verbeterd worden.

Resultaten die u kunt verwachten?

Individueel:

  • het versnellen van persoonlijke groei;
  • het transformeren van stress in meer energie;
  • een beter prestatievermogen;
  • een betere gezondheid; en
  • een meer vervullend leven.

 Voor het team:

  • een verbeterd sociaal werkklimaat;
  • het creëren van een hecht team; en
  • toename van prosociaal gedrag, zoals: (klant)vriendelijkheid, samenwerking tussen individuen, verbeterde communicatie, afname van sociale onenigheid en interacties tussen tegenstanders.

Kenmerken:

Trainer: Fleur Blom is een gecertificeerd HeartMath coach en trainer. Zij is bijna 17 jaar werkzaam geweest in de advocatuur en heeft een advocatenkantoor geleid met meerdere vestigingen. In 2017 kwam zij in aanraking met de HeartMath methode en was zo onder de indruk van de effecten daarvan dat zij zich heeft gekwalificeerd als trainer en coach in deze methode om anderen hiervan ook het profijt te kunnen bieden. Fleur combineert haar ervaringen uit een stressvolle tijd op een humoristische en overtuigende wijze met de waardevolle boodschap van de HeartMath methode.

Duur: 1 dag

Investering: € 1995,- exclusief 21% BTW  voor een groep van zes deelnemers.

Inclusief: 6 Inner Balance Trainers a € 189,- per stuk.. Deze wordt eigendom van de deelnemer, waardoor hij het geleerde in praktijk kan blijven brengen.

Waar: de training kan op uw kantoor worden gegeven of op elke locatie die u geschikt acht. Locatiekosten zijn niet inbegrepen.

Recensies:

“De training HeartMath Peak Performance heeft mij inzicht gegeven veel meer op gevoel te handelen dan op ratio. De technieken die hierbij worden gebruikt zijn simpel en direct in de praktijk toepasbaar. Door het gebruik van deze technieken ben ik effectiever in mijn day to day business. Maar ook privé heb ik erg veel profijt van deze cursus. Kortom deze cursus heeft mijn leven meer inhoud gegeven”
Arnout van der Rest, Partner Transfer Pricing, PriceWaterhouseCoopers Belastingadviseurs N.V. 

“De fysiologische achtergrond en wetenschappelijke onderbouwing van HeartMath is absoluut solide, reden waarom we aan de gang gegaan zijn met pilot studies bij Shell. Het zien van een zelf veroorzaakte verandering in hun eigen hartritme maakte indruk op de anders zo sceptische ingenieurs.” Dr. Graham Bridgewood, Chief Medical Officer, Shell International (UK)

De Nationale Politie

DSM en Zilveren Kruis