Wie ben ik?

Als single moeder en advocaat-partner van eerst een tweetal advocatenkantoren met meerdere advocaten en ondersteunend personeel naar een eenmanskantoor zonder ondersteunend personeel, allebei stressvol, weet ik als geen ander hoe het is om een stressvol bestaan te leiden en te proberen op een leuke manier alle ballen in de lucht te houden.  Echter, na dat zo’n 17 jaar gedaan te hebben, kon ik de gedachte niet verdragen dat ik op die wijze ook nog jaren moest doorgaan. En eerlijk gezegd, denk ik ook niet dat ik nog jaren zo had kunnen doorgaan zonder daarvan de gevolgen te moeten ondervinden. Ik was niet ziek en kon functioneren, maar een vrolijker en leuker persoon werd ik er niet van. Ik had een ‘kort lontje’, was continue bezig met mijn takenlijstjes en was een echte controlefreak geworden. Daarbij deed de stress mijn ‘appeareance’ geen goed en had ik stress gerelateerde lichamelijke klachten, zoals slaapproblemen, overgewicht en hartkloppingen.

In mijn zoektocht naar een beter leven kwam ik in aanraking met Heartmath.  Ik heb de technieken van Heartmath nu ruim anderhalf jaar beoefend en ik ben van mijn stressklachten af, slaap goed, ben 6 kilo afgevallen en heb vertrouwen en vreugde in het leven. Voorts ben ik creatiever, maak ik gebruik van mijn intuïtie en ervaar ik synchroniciteit in mijn leven. De positieve effecten van de Heartmath technieken ervaarde ik overigens al na een paar dagen.

Mijn ervaringen met de kennis en technieken van Heartmath zijn geweldig, maar niet enkel ik ervaar de positieve effecten van de Heartmath technieken. Over de hele wereld worden met de technieken van Heartmath de medewerkers van bedrijven getraind, bijvoorbeeld bij Unilever, Shell, Hewlett Packard, BP en Motorola, maar ook NASA en het Amerikaanse leger maken gebruik van de technieken van Heartmath.  In Nederland zijn aan medewerkers van o.a. ABN AMRO, ING, Rabobank, Van Lanschot Bankiers, Deloitte, de NS, Delta Lloyd, Unilever, RedBull, Randstad,  PriceWaterhouseCoopers en Philips trainingen gegeven. Daarnaast wordt de methode ook gebruikt door overheden, zoals de rechtbank, ministeries en gemeenten. Voorts wordt de methode gebruikt in het onderwijs, gezondheidszorg en in de topsport. In Nederland wordt de gehele Nederlandse politie met deze methode getraind. Zie het volgende filmpje voor de effecten die de training heeft op de medewerkers van Nederlandse politie.

Ik was eigenlijk ook heel verbaasd dat ik nog nooit eerder van de intelligentie en kracht van het hart had gehoord en dat ook niemand in mijn omgeving hiervan op de hoogte bleek te zijn. Reden waarom ik een opleiding tot Heartmath coach en een trainersopleiding heb gevolgd bij Heartmath en alle benodigde licenties heb behaald om deze boodschap over het hart  te verspreiden en de Heartmath methode aan te leren.

Blijkbaar ben ik nu een advocaat die pleit voor het hart!